ד"ר מירה כהן שטרקמן Ph.D.
אציג לכם מתכון ללחם בריא ומבריא שפיתחתי מתוך חשיבה היפוקרטית-ים תיכונית ובסגנון "נטורופתיה במטבח"
"יהיו מזונותיך תרופותיך".
יש בו כל טוב מהטבע בסגנון יווני ים תיכוני: קמח מלא, יוגורט, שמן זית, עלי ליקוט טריים וביצים.
אגיש לכם כאן גרסה גם לטבעונים ולמי שאינו צורך גלוטן.
אין הוספת סוכר ללחם והוא טעים מאד ללא הוספת סוכר.
מצרכים:
2 כוסות קמח כוסמין מלא.
1 כפית סודה לשתייה
3 כפות שמן זית כתית מעולה
1 כפית מלח אטלנטי גס
1/4 כפית פלפל שחור חריף גרוס
2 ביצים
1 יוגורט (הכולל 20 גרם חלבון)
1 יוגורט רגיל פרוביוטי (ללא המתקה)
3 כוסות תערובת של עלי ליקוט: חוביזה, עולש) או מנגולד או תרד או שילוב ביניהם
אופן הכנה:
- לערבב את הקמח עם הסודה לשתייה.
- לשטוף היטב את העלים, לפרוס לרצועות, להקפיץ בווק או מחבט עם 1 כף שמן זית.
- להוסיף את העלים לקמח ולערבב.
- לערבל את הביצים במטרפת יד ולהוסיף את היוגורט – שני הסוגים והתבלינים.
- לערבב היטב את הקמח עם התערובת הרטובה ליצירת בצק.
- לשמן תבנית אפיה ארוכה במעט שמן זית ולהוסיף פנימה את התערובת.
- לאפות בחום של 180 מעלות כ 50 דקות עד שעה.
הצעות להכנה ללא גלוטן:
להחליף את קמח הכוסמין בשיבולת שועל נטולת גלוטן.
לטחון שבולת שועל נטולת גלוטן לכמות של 2 כוסות.
אפשר להשתמש בקמח שבולת שועל נטול גלוטן אבל עלולה להיות שקיעה של מרכז הלחם.
שבולת שועל טחונה דורשת יותר נוזלים ולכן יש להוסיף עוד 2 יוגורט פרוביוטי רגיל ללא המתקה.
הצעות להכנה טבעונית וגם לנטול גלוטן:
במקום היוגורטים:
חצי חבילה טחונה של טופו ( 150 גרם) מעורבבת עם 1 כוס חלב שבולת שועל או חלב סויה או חלב אורז – לערבב היטב.
במקום הביצים:
1 כוס חלב סויה או אורז או שבולת שועל מעובבת עם רבע כוס קמח חומוס.
165 מתכונים נוספים ועוד ידע מעשי בתזונה טבעית תמצאו בספרי נטורופתיה במטבח: סלטים, מרקים, תבשילים, ממולאים, עוגות, עוגיות, ממרחים וכל טוב מהטבע. https://miracohenstarkman.co.il/product/%D7%A0%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%AA%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%9E%D7%98%D7%91%D7%97/
בבריאות טובה
שלכם.ו
ד"ר מירה כהן שטרקמן Ph.D.