לחם טעים, בריא ומבריא – קל להכנה

ד"ר מירה כהן שטרקמן Ph.D.

אציג לכם מתכון ללחם בריא ומבריא שפיתחתי מתוך חשיבה היפוקרטית-ים תיכונית ובסגנון "נטורופתיה במטבח"

"יהיו מזונותיך תרופותיך".

יש בו כל טוב מהטבע בסגנון יווני ים תיכוני: קמח מלא, יוגורט, שמן זית, עלי ליקוט טריים וביצים.

אגיש לכם כאן גרסה גם לטבעונים ולמי שאינו צורך גלוטן.

אין הוספת סוכר ללחם והוא טעים מאד ללא הוספת סוכר.

מצרכים:

2 כוסות קמח כוסמין מלא.

1 כפית סודה לשתייה

3 כפות שמן זית כתית מעולה

1 כפית מלח אטלנטי גס

1/4 כפית פלפל שחור חריף גרוס

2 ביצים

1 יוגורט (הכולל 20 גרם חלבון)

1 יוגורט רגיל פרוביוטי (ללא המתקה)

3 כוסות תערובת של עלי ליקוט: חוביזה, עולש) או מנגולד או תרד או שילוב ביניהם

אופן הכנה:

  1. לערבב את הקמח עם הסודה לשתייה.
  2. לשטוף היטב את העלים, לפרוס לרצועות, להקפיץ בווק או מחבט עם 1 כף שמן זית.
  3. להוסיף את העלים לקמח ולערבב.
  4. לערבל את הביצים במטרפת יד ולהוסיף את היוגורט – שני הסוגים והתבלינים.
  5. לערבב היטב את הקמח עם התערובת הרטובה ליצירת בצק.
  6. לשמן תבנית אפיה ארוכה במעט שמן זית ולהוסיף פנימה את התערובת.
  7. לאפות בחום של 180 מעלות כ 50 דקות עד שעה.

הצעות להכנה ללא גלוטן:

להחליף את קמח הכוסמין בשיבולת שועל נטולת גלוטן.

לטחון שבולת שועל נטולת גלוטן לכמות של 2 כוסות.

אפשר להשתמש בקמח שבולת שועל נטול גלוטן אבל עלולה להיות שקיעה של מרכז הלחם.

שבולת שועל טחונה דורשת יותר נוזלים ולכן יש להוסיף עוד 2 יוגורט פרוביוטי רגיל ללא המתקה.

הצעות להכנה טבעונית וגם לנטול גלוטן:

במקום היוגורטים:

חצי חבילה טחונה של טופו ( 150 גרם) מעורבבת עם  1 כוס חלב שבולת שועל או חלב סויה או חלב אורז – לערבב היטב.

במקום הביצים:

1 כוס חלב סויה או אורז או שבולת שועל מעובבת עם רבע כוס קמח חומוס.  

165 מתכונים נוספים ועוד ידע מעשי בתזונה טבעית תמצאו בספרי נטורופתיה במטבח: סלטים, מרקים, תבשילים, ממולאים, עוגות, עוגיות, ממרחים וכל טוב מהטבע. https://miracohenstarkman.co.il/product/%D7%A0%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%AA%D7%99%D7%94-%D7%91%D7%9E%D7%98%D7%91%D7%97/

בבריאות טובה

שלכם.ו

ד"ר מירה כהן שטרקמן Ph.D.

פתח שיחה
זקוק לעזרה?
שלום 👋
איך נוכל לסייע לך?