איך מכינים צמחי מרפא?

הכנה ושימוש של צמחי מרפא

שימוש ביתי בצמחי מרפא לריפוי מחלות מוכר משחר ההיסטוריה האנושית. שימוש בצמחי מרפא מוכר גם אצל בעלי חיים.

בהכנה ביתית ניתן לעשות שימוש בצמחים טריים או יבשים.
בצמח טרי –  משתמשים בדרך כלל כמות שהוא.
בצמח היבש – יש 3 צורות הכנה מרכזיות: חליטה, בישול והשרייה.

חליטת צמחים:

יוצקים מים רותחים על הצמח ומכסים. ממתינים 5-10 דקות.
יחס החומרים: 1 כפית גדושה צמח יבש או 2 כפיות גדושות צמח טרי – בספל גדול של מים רותחים(150 מ"ל).
מומלץ לשתות את החליטה מייד.
בקרור החליטה נשמרת 24 שעות.

בישול:

בין 5 ל-30 דקות, בהתאם לדרגת הקושי של הצמח.
יחס חומרים: 1 כפית גדושה של צמח יבש או 2 כפיות צמח טרי – ב 1.5 ספל מים. (1/3 הכמות עשויה להתאדות בבישול).

השרייה:

מטרת ההשריה היא מיצוי החומרים הפעילים.

סוגי השריות:

מים קרים– ללילה שלם.

שמן– כדאי לחתוך את הצמח לפני ההשריה ולא להשאיר מקום לאויר כי האויר מעודד רקבון של הצמח. זמן השרייה- 14-21 יום. בבקבוק זכוכית סגור בשמש. לנער כל יום. יחסים: 250 גר צמח יבש או 500 גר טרי- 500 גר' שמן.

חומץ– חומץ הדרים או תפוחים בריכוז 5%. זמן השרייה: 8-14 יום. יחס חומרים: 1 צמח 10 חומץ.

אלכוהול: 200 גר' צמח יבש או 400 גר' צמח טרי על 1 ליטר אלכוהול 60%. זמן השרייה- 14-21 יום בבקבוק זכוכית סגור היטב.

יין: יין אדום משובח. השרייה במשך 14 יום. חופן עלים ופירות בבקבוק יין.

גליצרין: מיועד למיצוי חלקים עדינים של הצמח כגון ניצנים. מתאים במיוחד לילדים. 1 חק צמח ו 10 חלקים גליצרין. השרייה של 14 יום בטמפרטורת החדר. לערבב מידי יום.

פתח שיחה
זקוק לעזרה?
שלום 👋
איך נוכל לסייע לך?