לחם ללא גלוטן, ללא סוכר וללא שמרים

מתכון של ד"ר מירה כהן שטרקמן Ph.D.

בתפריטי ניקוי ושיקום הגוף וכן במצבים רפואיים מסוימים מומלץ להימנע מאכילת גלוטן, סוכר ושמרים, כדי לסייע לגוף לרפא את עצמו. עבור מטופלים שאוהבים לחם ועוגות פיתחתי את המתכון הבא ללחם/עוגה, ללא שמרים, ללא גלוטן וללא סוכר.

הלחם טעים ומתאים לכל מי שרוצה לאכול בריא ולשלב בתזונתו לחם משביע, ללא גלוטן, סוכר ושמרים.

הלחם טופח באמצעות סודה לשתיה והוא משביע מאד. אפשר לפרוס אותו ולמרוח עליו ממרחים טעימים, לאכול אותו כך – ללא תוספות ולהכין ממנו טוסטים.

ניתן להגישו עם כוס משקה חם, כעוגה.

ללחם יש מתיקות עדינה המושגת באמצעות התפוחי עץ.

הסיבים התזונתיים מאזנים את האינדקס הגליקמי של הלחם ולכן אכילתו אינה גורמת לקפיצות סוכר והיא נותנת תחושת שובע נעימה.

ממליצה לשמור במקרר לאחר האפיה. הלחם נשמר שבוע במקרר.

הלחם עשוי תערובת קמחים של דגנים, קטניות ושקדים ומומתק באמצעות תפוחי עץ. יש בו סיבים תזונתיים בכמות טובה התורמים ליצירת פרוביוטיקה במעיים ושיפור המערכת החיסונית. כמו כן עשיר במינרלים ובויטמינים, בפרט מסוג B התומכים במערכת העצבים.

לחם

הנה המתכון:

מצרכים:

2 כוסות של תערובת קמחים: כוסמת, עדשים כתומות, חומוס ושקדים ( רק 2 כפות של קמח שקדים)

1.5 כפיות סודה לשתיה

1.5 כוסות מי קוקוס – אורגני

1 תפוח עץ טרי – עם הקליפה

3 תפוחי עץ מאודים – עם הקליפה

1/4 כוס שמן זית בכבישה קרה

2 ביצים

1/2 כפית מלח ים אטלנטי

אופן הכנה:

לערבב את הקמחים היטב עם הסודה לשתיה

לטחון בבלנדר את התפוח עץ (ביחד עם הקליפה), השמן, מי הקוקוס והמלח

להוסיף לקמחים ולערבב היטב.

לבלול את  הביצים ולהוסיף לתערובת ביחד עם תפוחי העץ המאודים.

להניח בתבנית לחם – משומנת בשמן זית

לאפות במשך כ 45 דקות ב 180 מעלות.

מומלץ לצנן את הלחם, לפרוס ולהגיש.

הצעות הגשה עם מתכונים מספרי נטורופתיה במטבח:

לחם + שקשוקה או סלט או מרק או ממרח – מתכונים בספרי נטורופתיה במטבח

לרכישה מאובטחת של הספר נטורופתיה במטבח

מרק

בתאבון ובבריאות

 

שלכם.ן

ד"ר מירה כהן שטרקמן

 

צרו קשר ואשמח לענות על כל שאלה

פתח שיחה
זקוק לעזרה?
שלום 👋
איך נוכל לסייע לך?