נטורופתיה ותזונה טבעית
מאת: ד"ר מירה כהן שטרקמן .Ph.D
מתוך הספר "נטורופתיה במטבח":
במהלך מאה חמישים השנים האחרונות התפתחה הנטורופתיה לתחום ידע מתקדם המבוסס על ראיות, שנועד להנגיש לאדם כלים פשוטים לבריאות טובה, חדוות חיים, מניעת מחלות וריפוין.
מהותה של הנטורופתיה נובעת מן הרפואה הטרום-מודרנית – זאת שהייתה נהוגה עד לשנת 1912 והתבססה בעיקר על תזונה, צמחים, פעילות גופנית, חשיבה בריאה, אמונה וחינוך לחיים מאוזנים.
לחיות ברוח הנטורופתיה משמעותו לבחור בדרך האותנטיות, האיזון וההרמוניה. בתקופה העתיקה קישרו בין חיי איזון ובין המוסר.
בחיים המודרניים זו אינה משימה פשוטה. בתקופה המודרנית ההנמקות המוסריות כנראה חדלו להועיל. כעת האדם זקוק לכלים מעשיים שיובילו אותו בדרך החיים הבריאים. הפילוסופיה של המוסר אולי כבר אינה 'עובדת' אבל מערכת העיכול עובדת גם עובדת.
הספר הזה פותח שביל אחד של בריאות – הוא השביל של התזונה הנטורופתית לחיים בריאים. הכוונה היא לבישול המתאים לאגן הים התיכון, לקצב החיים המודרני, לחוסרים תזונתיים פופולריים, למצוי ולרצוי. המתכונים בנויים בגישת תורת המזון הטבעי.
הבישול הנטורופתי מבוסס על שמונה משפחות עיקריות של מזונות:
- דגנים
- קטניות
- ירקות
- פירות
- אגוזים, שקדים וזרעים
- סוכרים טבעיים
- חלבונים מהחי
- שמנים מהצומח
פרויקטים נבחרים של ד"ר מירה כהן שטרקמן :
- פרויקטים לקידום בריאות בבתי ספר ובפנימיות.
- הקמת תחום הנטורופתיה במכון וינגייט והקמת מערכת קורסים מקצועיים לתעודות הסמכה.
- הקמת מערכת קורסים במכון וינגייט להקניית ידע בתחום הבריאות, תזונה טבעית, רפואת צמחים ומימוש הפוטנציאל.
- הקמת הוצאת כהן שטרקמן לספרים ודברי דפוס בתחום הבריאות, Wellness וההתפתחות האישית.
- כתיבת ספרים בבריאות: נטורופתיה במטבח, פרוביוטיקה במטבח (ביחד עם ג'קי טולדו), פרחי באך וקלפים טיפוליים – הנעה לשינוי.
- יוזמה, תכנון וביצוע של פרויקט רפואה אינטגרטיבית (משולבת) במחלקה האונקולוגית בבית חולים דנה איכילוב בתל אביב
- הקמת מועדון חברים לבריאות טבעית והתפתחות אישית – לחוגים וקבוצות למידה, הרצאות, טיולים וסיורים בתחום הבריאות וההתפתחות האישית.
- ארגון והוצאה אל הפועל של כנסים מדעיים בתחום הרפואה האינטגרטיבית וההתפתחות האישית

ליצירת קשר ותאום – 050-5553872

