תפריט בריא לראש השנה
מאת: ד"ר מירה כהן שטרקמן Ph.D.
התפריט המוצע כאן ערוך על פי עקרונות התזונה הים תיכונית, הבריאה. יש בו מתכונים למי שאוכל חלבון מהחי וכן חלופות לצמחונים ולטבעונים.
כל המתכונים מופיעים בספר "נטורופתיה במטבח- בריאות, תזונה , מתכונים וטיפים" מאת ד"ר מירה כהן שטרקמן, שראה אור בשנת 2018 ומבוסס על תזונה טבעית, בריאה ומבריאה.
ניתן לרכוש את הספר בחנות האתר- נטורופתיה במטבח- לרכישה:
התפריט מורכב מארוחת חג מלאה ועשירה, לצד כל מנה מופיע מספר העמוד מן הספר "נטורופתיה במטבח".
ערב ראש השנה
מנה ראשונה:
סלט עלים ירוקים ושורשים – עמ' 39
סלט ים תיכוני- עמ' 46
לחם/חלה מחמצת שאור – עמ' 147
ממרח עשבים ירוקים – עמ' 220
מרק:
מרק עוף עשיר עמ' 85
לצמחונים: מרק עדשים צהובות – עמ' 89 או מרק אפונה ירוק – עמ' 91
מנת דג /או צמחוני:
סלמון אפוי במרווה- עמ' 139
לצמחונים: תבשיל החומוס של צביקה עמ' 120 או מוסקה טבעונית- עמ' 156
מנה עיקרית:
אורז פרא ואגוזים – עמ' 118
תבשיל שעועית ואצת ארמה – עמ' 124 או צלי בשר –עמ' 135
ברוקולי מוקפץ בשום ושקדים- עמ' 108
מנה אחרונה:
עוגת דבש עשירה – עמ' 176
"בוריקיטאס די מואיס" – כיסוני שקדים בסגנון היהודים משלוניקי- עמ' 184
חליטה לסיום הארוחה:
חליטת נענע, קינמון, פרוסת תפוז ופרוסת ג'ינגר.
שתייה במהלך הארוחה:
מים – אפשרי עם פרוסות לימון, עלי לואיזה ונענע
יין אדום איכותי
ממליצה לקרוא בספר את שני הפרקים האלה, לפני חגי תשרי:
- קלוריות: לא מה שחשבתם – עמ' 24
- עשרת כללי זהב לאכילה נכונה – עמ' 31
שתהיה שנה טובה ומתוקה
שנה של הגשמת חלומות ומשאלות לב
בריאות וכל טוב
שלכם,
ד"ר מירה כהן שטרקמן