מזון טבעי
קיראו עוד בנושא מזון טבעי:
ויטמין D
ויטמין D מאת ד"ר מירה כהן שטרקמן Ph.D. בארץ שטופת שמש כמו ישראל היינו מצפים שהאוכלוסייה המקומית לא תסבול מחסר בויטמין D. אבל המציאות והסטטיסטיקות מוכיחות שיש חסר אצל רוב האוכלוסייה. במאמר הזה אציג בקצרה כיצד אפשר לקבל ויטמין D מן התזונה הטבעית – כגישה הרווחת בנטורופתיה – ואם נוטלים תוסף – מהי הצורה המומלצת […]
שמני מאכל – לבריאות ומרפא
שמני מאכל – לבריאות ומרפא מאת: ד"ר מירה כהן שטרקמן Ph.D. מנקודת מבט נטורופתית – יהיו מזונותיך תרופותיך ‒ בחירת שמן מאכל איכותי אינו רק עניין של טעם. שמן מאכל טוב נמדד בתכונותיו, הרכבו ומסלולי הפעילות שלו בגוף. במאמר הזה אציג קוים כלליים של שמני מאכל הנמכרים בישראל וכמה מחקרים המייחסים להם השפעה רפואית. עם […]
קריאטין – Creatine
קריאטין – Creatine מאת: ד"ר מירה כהן שטרקמן Ph.D. קריאטין מוכר בעיקר כספק אנרגיה לשרירים ותאי העצב. בדרך כלל מחצית מכמות הקריאטין מגיעה מן המזון והמחצית השניה מיוצרת בגוף, באמצעות 3 חומצות אמינו: ארגינין, גליצין ומתיונין. תהליכי הסינתזה של הקריאטין מיוצרים בכבד ובכליה. השריר והשלד הם הצרכנים העיקריים שלו בגוף. לאחר מכן הוא מועבר דרך […]